Me

keskiviikko 3. elokuuta 2022

Superpostaus: Desucon ja Nekocon 2022

Moikka kaikille pitkästä aikaa! Viime vuosina conien puutteen vuoksi blogissamme on ollut hiljaiseloa, ymmärrätte varmasti syyn. Tänään minua kuitenkin puri blogikärpänen, kun Megu palautti mieleen hyviä conimuistoja menneiltä vuosilta. Tuli huomattua, että vanhoja postauksia onkin ihan hauska lueskella ja ihmetellä (huutistella) mitä sitä on tullut kirjoitettua. Aluksi en suunnitellut kirjoittaa kesädesusta tai Nekoconista mitään, mutta tässä saatte nyt oikein megapostauksen kesän coneista! Pidemmittä puheitta itse asiaan eli

DESUCON 2022 17.-19.6.2022 Sibeliustalo, Lahti

Juuh elikkäs Desucon... Tulikin yllättävän nopeasti. Pari kuukautta etukäteen sovittiin uusien cossikavereideni kanssa että tehdään lauantaiksi ikoniset Sailor Moon asut. Oma suosikkini sarjasta on aina ollut Sailor Mars, joten hahmon valinta oli helppoa. Sain asuun valmiskaavan, mutta koko oli täysin väärä, joten tukeuduin jälleen vanhaan kunnon elmukelmu+teippi tekniikkaan. Onneksi sentään kauluksen kaava oli hyvä. Kaikki osat (kaulus, rusetit, hame) ovat irrotettavissa valkoisesta bodysta, jotta asu on helpompi pestä. Vaikka pukuun täytyi ommella 25 nepparia, se kannatti koska ihonmyötäinen asu likaantuu herkästi. Suomeksi sanottuna body haisee aivan järkyttävältä hieltä jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ja odottaa ensimmäistä pesuaan. Peruukin ostin lempikaupastani Coscraftilta ja lyhensin sitä hieman.
Pääsin kokeilemaan meidän uutta 3D-tulostinta ja mallinsin itse eturusetin keskellä olevan puolipallon ja tein worblasta kruunun. Worblan käyttö stressaa minua edelleen paljon, joten olen tyytyväinen kuinka siisti kruunusta lopulta tuli. Hankalinta Marsin asussa oli ehdottomasti makkaroiden teko! Saatan jossakin vaiheessa hieman korjata asun vyötärömakkaraa enemmän v-malliseksi. Loppujen lopuksi tykkäsin kyllä kovasti cossata Marsia, vaikka kengät ja peruukki olivat epämukavat päällä. Oli myös rentouttavaa cossata hahmoa, jossa ei tarvitse hävetä omaa pituuttaan. Käytiin lopulta nopeasti kuvauspisteellä ottamassa ryhmäkuvat, eikä tällä kertaa pidetty sen ihmeempää photoshoottia.
Photographer: Helene Lindfors
Director: Tiina "Chiina" Uusi-Rasi
Photographer: Helene Lindfors
Director: Tiina "Chiina" Uusi-Rasi

Desussa majoituttiin Airbnb omakotitalossa tavallista isomman cossiporukan kanssa. Majoituspaikka oli tilava ja melko siisti, mutta jostakin ihmeen syystä talon silitysrauta oli lukkojen takana lasiovisessa varastossa. Cossit piti siis lopulta höyryttää Sipsinekun vaatehöyrystimen avulla. Vaikka meitä oli majoituksessa niin monta että katastrofin ainekset olivat kasassa, mielestäni kaikki meni kuitenkin varsin mallikkaasti! 

Pret-Ty käytti uudelleen upeaa Khariksen asua webtoonista SubZero, joka on tuttu Tampere Kuplii videoltamme. Kuvassa mukana takarivissä vasemmalta: mae_rye, Megu ja Mipurinchan.

Kävimme syömässä lihapullia ravintola Lastussa. Jostakin syystä joka ikisessä conissa on tarjolla lihapullia. Olisimme halunneet käydä myös meidokahvilassa, mutta liput vietiin nettiajanvarauksessa sekunneissa. Iltapäivästä kurkkasimme cossikisan, jossa oli muutamia tuttuja ja tuli jännitettyä heidän puolestaan. Oli hieman kurjaa katsoa, kuinka kisaajat itse joutuivat kantaa proppejaan lavalle hankalakulkuisissakin asuissa. Sijoitukset menivät mielestäni oikeisiin osoitteisiin ja pidin kovasti Pinyamiun Zelda esityksestä. 

Lauantai meni nopeasti conitellessa ja myöhemmin illalla käytiin tsekkaamassa iltabileet. Oli hauskaa palata jälleen kolmiomestaan eli MÖSSÖÖN. Parasta bileissä oli tottakai HotAnimeBoyzin keikka! Jälleen yleisö vaati kuumia miesesiintyjiä ottamaan paidat pois. Valitettavasti koko conikansan pettymykseksi sixpackien sijaan paidan alta paljastuikin Uuno Turhapurosta tuttu verkkopaita :(
Pieni harmitus bileissä oli myös se, että siellä soi turhan paljon normomusaa. Normobiisejä saa kuitenkin kuunnella milloin tahansa baarissa, mutta vinkuanimemusaa ei. Lopulta ilta venyi noin klo 01 saakka, jolloin Pret-Ty oli varsin kiitettävässä kuosissa ja raahasimme hänet majoitukseen nukkumaan. Täysin ymmärrettävää, kun kyseessä on ensimmäiset desun iltabileet :D

Sunnuntaina halusin kierrättää vanhaa cossiani, Ranka Leetä sarjasta Macross Frontier. Täytyy myöntää etten ollut yhtään tyytyväinen meikkiini ja olin todella väsynyt, joten näytin varmaan kävelevältä zombilta... Edellisen illan bileet selvästi myös verottivat jaksamista. Hengailin conissa jonkin aikaa ja lähdin klo 14 jälkeen ajamaan kotia kohti. Sain conista tuliaisiksi myös hieman ikävämmän yllätyksen eli conronan.
Darranaama
Kuva: Limppu
Pret-Ty puolestaan hurmasi koko conikansan jälleen Yumekollaan. 
"Ei kakegurui masho vaan Krapulasho"

NEKOCON 9-10.7.2022 Musiikkikeskus, Kuopio

Pohjustuksena voisin kertoa, että liityin noin vuosi sitten Andromed@ nimiseen cosplaytanssiryhmään hyvän ystäväni Limpun kiristykssen takia pyynnöstä. Ryhmä keskittyy The Idolm@ster sarjan tansseihin, ja eritoten the idolm@ster Million Liveen. Oli jännittävää liittyä, koska kaikilla muilla ryhmässä oli enemmän tai vähemmän tanssitaustaa, mutta minulla ei. Lopulta päätin kokeilla millaista todellinen idolielämä on. Pitkä tarina tiivistettynä Nekoconin cosplayvastaavaksi ylentynyt Megu pyysi ryhmäämme esiintymään Nekoconin avajaisissa ja cosplaykisan väliajalla. Siitä alkoikin matkamme kohti Musiikkikeskuksen suurta lavaa...

Asuiksi ensimmäiseen liveen valitsimme Grateful Blue nimiset asut. Jokaisella hahmolla on idoliasuille tyypilliseen tapaan hieman omanlaisensa versio, ja esimerkiksi käsikoristeet olivat hahmon imagevärin mukaiset. Materiaalien ja kankaiden keräämiseen ryhmänä meni oma aikansa ja esimerkiksi ulkomailta ostettu kultanauha loppui kesken. Minun vastuullani oli 3D-tulostaa ja maalata koko ryhmälle "kultanapit" hiuskoristeisin. Teidän kiusaksenne valitsin alle kuvan, jossa kyseinen nappi eivät edes näy.
Conin lähestyessä olin jo valmiiksi lähes burnoutin partaalla ryysittyäni Marsin valmiiksi Desuconiin ja sen jälkeen alkoi armoton ompelu-urakka Nekoconin esiintymisasun kanssa. Töiden jälkeen koko vapaa-aikani tein joko asua tai treenasin tansseja. Ompelin cossia jopa automatkalla ystäväpariskunnan häihin. Jos kapuloita ei ollut rattaissa jo tarpeeksi, niin viimeinen vitsaus oli Desusta tarttunut conrona, joka kiersi jäsenestä toiseen ja vaikeutti yhteisten treenien järjestämistä. No kaikista vastoinkäymisistä ja yhden jäsenen uhraamisesta huolimatta lopulta selvisimme viidestään lavalle!
 Kuva: Mira Ojamo

Olen muuttanut entistä kauemmas vanhoilta kotikonnuilta, joten 5,5 h ajomatka yksin Kuopioon pitkän työviikon jälkeen oli erittäin raskas. Saavuin perjantaina savoon vasta iltamyöhään. Varasin suosiolla itselleni oman hotellihuoneen, jossa pystyin rauhassa burgeroida kerätä ajatuksiani ennen conia. En oikein tiennyt kuinka kova jännitys conia edeltävänä iltana tulisi olemaan, joten pelasin varman päälle. Majoituspaikaksi valitsin Lapland hotelsin. Silitin cossin valmiiksi aamua varten silityshuoneessa ja painelin samoin tein nukkumaan.
Coniaamun sensuroimaton look

Herätys soi lauantai aamulla klo 6:00, jonka jälkeen aloin meikkaamaan ja kävin aivan huikealla aamupalalla. Olin hämmentynyt, kun kahvitkin tuotiin valmiiksi pöytään. KERRANKIN LUKSUSTA! Aamupalan jälkeen meikkaamisessa tuli kova kiire, sillä ryhmämme piti olla klo 9 korvilla conipaikalla. Heti kättelyssä saimme badget ja Megu saattoi meidät lavatreeneihin. Meidän tanssimme olivat avajaisten ensimmäinen ohjelmanumero.
Avajaisissa meillä oli päällä kissankorvat, ryhmäpaidat ja cossin hame/shortsit.    

Avajaiset olivat todella nopeasti ohi, ja minusta tuntui siltä kuin suoraan sängystä olisi repäisty lavalle. En ehtinyt siis juurikaan jännittää aamulla ennen ensimmäistä esiintymistä. Kävimme avajaisten jälkeen vaihtamassa viralliset esiintymisasut ja kiertelimme conissa. Greenroomissa oli monipuolisesti ruokaa ja kävimme välillä naposteltavaa sieltä. Sää oli sateinen ja viileä, joka helpotti oloa huomattavasti, sillä tunnetusti Musari on melkoinen pätsi helteellä. Ennen cosplaykisaa meille oli järjestetty vielä toinen treeniaika lavalla, jossa pääsimme käymään vielä cosplaykisassa esitettävät tanssit läpi. Melkein voisi sanoa, että saimme vasta tässä vaiheessa pitää kenraaliharjoitukset, jotka sairastumisten vuoksi jäivät virallisesti välistä.
Kuva: Mira Ojamo
Pret-Ty toimi Nekoconissa puolestaan cosplaymamman tehtävissä. Hänen vastuullaan oli huolehtia lauantaina kisaajien ohjaamisesta bäkkäriltä tuomarointiin ja valokuvaukseen. Kisojen aikana hän vastasi taas meidän tanssiryhmän hyvinvoinnista ja oli auttamassa palkintojen jaossa.
Coniin päälle valikoitui My Hero Academiasta tuttu Ochako Urarakan koulupuvun kesäversio. Asu oli spontaani idea, joka lähti Megun ehdotuksesta, että cosplaytiimi pukeutuisi HeroAca teemaisesti. Hahmon valinta tapahtui luontevasti ja peruukki saatiin lainaan Flowergirlcosplaylta (kiitos vielä kerran lainasta <3). Asun tekeminen oli nopea prosessi, joka hoitui näppärästi coniviikolla Megun ompelukoneelle linnoittautumisella. Vekkihamekangas oli pellavaa ja viskoosia, joka oli näin ollen erittäin mukava ja hengittävä materiaali. Kokonaisuudessaan hame valmistui noin viiteen tuntiin. Loput cossin osat veivät noin tunnin. Koska kierrätys on päivän sana, kauluspaita oli Pret-Tyn ystävän isän vanha ja kravaatti oli Meliodaksen puvusta. Sukat ja kengät olivat jo ennestään hankittu vuosia sitten. Kokonaisuudessaan asulle ei tullut hintaa kuin noin 30€, eli halvalla mentiin.



Kaikilla cosplaymammoilla oli tunnisteena "Everyday hero" -kultamitali.

Kuvassa Vilma, Ilona, Iitu, Rin, Wilma, Rosy, Pret-ty, Em, Iina, Saaraz, Tuhmamyy, Fukka ja Megu.
              Lähes koko cosplaytiimi oli sankariteeman mukaisesti pukeutunut.
 Kuva: Rui Takami ja valot: Megu.

Conittaminen pitkän tauon jälkeen oli aivan mahtavaa ja nyt uudella innolla kohti seuraavia tapahtumia ja projekteja. Seuraavaksi suuntaamme kohti Traconia, nähdään siellä!

-Ellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan!