Me

sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Umicon 2018 - Kerta se on ensimmäinenkinHei vaan! Uusi viikko on lähtenyt mukavasti käyntiin, mutta nyt on aika muistella 24.-25.2.2018 järjestettyä Umiconia. Tapahtuma oli Turussa Logomolla, joka oli hyvin tilava hallimainen tila järjestää tapahtuma. Mielestäni rakennus ei ollut ulkoa päin kovinkaan houkuttelevan näköinen ja parkkipaikat olivat maksullisia.

Alkuperäinen suunnitelmani oli laittaa tapahtumaan päälle kunniavieras Arina Tanemura teemaan liittyvä puku, eli Finn Fish sarjasta Kamikaze Kaitou Jeanne ja suunnittelin meneväni sillä cosplaykilpailuun. Lopulta totesin, etten ehdi saamaan Finiä ajoissa valmiiksi ja sain viestiä, että kisaan pääsisi taas mukaan niin kaivoin kaapin pohjilta Idolm@sterin Azusan ja täytin hakemukset. Olin saanut puvun viime kesänä jo valmiiksi, mutta en jaksanut laittaa sitä Animconiin päälle joten nyt oli sopiva tilaisuus.

Olin äskettäin hankkinut kaverin välityksellä Chikasta talvikoulupuku figuurin ja hetken sitä katseltuani totesin, että "Vitsi siitä kesäkoulupuvustahan saisi muokattua tän" joten ehdotin sitä Megulle ja hänkin innostui ideasta lähteä muokkaamaan koulupukuja. Kävimme siiten yhdessä etsimässä kivat ankkurikuvioiset napit ja jotain pehmeää kangasta takkiin. Ompelu ja kaavoitus sujui ongelmitta ja pieni upgrade olikin yhdessä päivässä valmis. Harmillisesti tajusimme, että pukumme eivät sattuisi samalle päivälle, koska olin päässyt kisaan mukaan, mutta sovimme laittavamme ne sitten Tampere Kupliiseen. (Jota emme kuitenkaan lopulta tehneet).
Umiconin line up eli launtaina Chika Takami Love Livesta ja sunnuntaina Azusa Miura Idol@masterista.

Pääreffi

Kankaan alla on vanukangasta, joka tuo siihen kohokuvio ilmiön, kun sen tikkaa

Uusi haatu vs vanha hattu

Worblasta yksittäin tehdyt pallerot.

Pöksyt vielä tekovaiheessa.
Bussimme Turkuun Megun kanssa lähti klo. 14.20 ja matka kesti kuusi tuntia. Bussiasemalla kohtasimme Nekun ja Miin, jonka luo pääsimme majoittumaan (Kiitos vielä oikein paljon Mii <3) Olimme tosiaan perjantai illalla aika myöhään Turussa, joten  silitimme vain puvut ja menimme melkein suoraan nukkumaan.
Kaikki Chika kuvat on ottanut ja editoinut Pixeffect 


Siellä se senpai menee 

Lauantai aamuna laitoimme perinteiset musiikit soimaan ja pakkelit naamaan. Miin piti lähteä ennen meitä conipaikalle, koska hän oli vänkärinä niin me pääsimme kulkemaan bussilla Logomolle. Meinasimme ensin hypätä väärällä pysäkillä pois, mutta onneksi muut conilaiset sanoivat, että ei vielä XDD
Minä olin kisaamassa tapahtumassa joten pääsin vänkäreiden ovesta sisään. Olin ennen tapahtumaa jo ostanut rannekkeen ennakkoon, mutta huomasin, että kisaajat saavat kisapäivänsä ilmaiseksi niin sain rahojani takaisin.Hetken conipaikalla kierreltyämme tuntui kuin koko paikka olisi jo nähty juttu. Penkkejä ei ollut juuri missään ja juomapisteiden puuttuminen oli todella iso miinus. Ilmeisesti tapahtumalla oli ollut tietokatkos launtaina ja juomapisteet saatiin vasta sunnuntaille. Plussaa Logomolle antaisin ruokapaikoista, koska ne olivat kohtuuhintaiset ja palvelivat molempina päivinä moitteettomasti.
Itse en käyny lauantaina katsomassa mitään muuta ohjelmaa, kuin hieman avajaisia. Tapahtumassa ei ollut tanssipelejä tai karaokea, joiden puuttuminen harmitti aika paljon.
Illalla vietimme pienimuotoisia Megun synttäreitä syöden herkkuja ja nauttien Putouksesta (Amaryllis Yamamoto on kyllä yksi meemi xD)
Kaikki Azusa kuvat on ottanut ja editoinut megurinemagnetSunnuntaina sitten olikin jo kisapäivä ja lähdimme aikaisin coniin laittamaan minulle pukua päälle. Azusa oli loppujen lopuksi melko mukava asu pitää päällä, vaikka siinä oli paljon osia, jotka sattoi olla huonosti. Bäkkäriltä löytyi naposteltavaa sekä omat pukkarit erillään muista kisaajille. Omalta osalta tuomarointi meni niinkuin olikin toivonut ja siellä olikin muutama tuttu tuomarina ^^
Tuomaroinnin lisäksi kisaajille oli sovittu oma kuvausaika Neiti Ninan kanssa.
Ennen takaisin bäkkärille menoa oli juuri Arina Tanemura nimikirjoitustilaisuus ja vähän kuumotti, että kerkeänkö käydä hakemassa nimmaria, mutta onneksi ystävälliset henkilöt päästivät edelle <3

Kisasta en oikeasti osannut odottaa yhtään mitää, koska siellä oli niin paljon muita hienoja pukuja mukana. Olin niin yllätynyt, kun se oma nimi mainittiin ensimmäisen sijan kohdalla ;;_;; <3 Olin myös todella onnellinen, että megu voitti kolmannen sijan Meliodas kuvalla. Hän oli kehittynyt jo niin paljon valokuvauksessa siihen mennessä(Puhumattakaan siitä mitä hän on nykyään!)
Kyseessä oli siis tämä Meliodas kuva

Umiconissa oli melko paljon järjestysvirheitä ja tuntui, että joka asiassa olisi voinut olla parannettavaa. En varmaan mene tapahtumaan uudestaan etäisyyden ja kustannusten takia. Toivon, että jos tapahtumaa järjestetään uudestaan niin se ottaa kävijäpalautteesta todella opikseen. Onneksi seura oli sentään hyvää<3
Extra: Hölökyn kölökyn terveisin Savo

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan!