Me

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Tracon 2017- Eihän koskaan voi olla liian myöhässä?

Hei vaan kaikille! Blogissamme on ollut "muutaman" kuukauden hiljaisuus Animeconista lähtien ja ajattelin nyt avata hieman mitä kaikkea tänä aikana on siis tapahtunut.

Eli ensimmäisenä minulla alkoi uusi elämänvaihe eli lukio! Muutin siis muutama kuukausi sitten asumaan Kuopioon. Muutettuani huomasin, että cosplaytarvikkeet, kuten ompelukone, vaaterekit sun muut eivät yksinkertaisesti sovi opiskelija-asuntoon, eli nykyään teen asuja vain viikonloppuisin vanhempieni kotona. Tämä on sinänsä todella harmillista, koska viikolla iskevät aina ne kovimmat inspiraatiopuuskat, mutta tuleepahan keskityttyä enemmän opiskeluun.


Ja sitten tarkemmin Traconin pukuihin. Eräs kaunis kevätpäivä megurinemagnet ehdotti minulle, että tekisin hänen kanssaan paricossin eli hän Junkona ja minä Kirigirinä Danganronpasta. Lähdin heti ideaan mukaan ja peruukki lähti nopeasti tilaukseen. Aluksi minulla oli suuria vaikeuksia löytää sopiva kangas Kirigirin takkiin, koska se ei selvästikään ollut mikään perus puuvilla tai satiini, vaan näin sen tekonahkana. Lopulta päädyin tilaamaan Kankaita.comista muovista kiiltokangasta eikä minulla ollut aikaa tilata testikappaletta, joten toivoin sormet ristissä sen vain olevan sopivaa. Kangas oli lopulta selvästi vähän liian lilaa ja kiiltävää, mutta pidän kankaasta todella paljon, joten se ei haitannut. 

Ensimmäisenä tein perusmustan vekkihameen puuvillasta ja siinä on myös vanhasta hameesta tehty pehmeä satiininen vuori. Jälkeenpäin tuli sitten mieleen, että hame olisi ehkä kannattanut tehdä jostai raskaammasta materiaalista, mutta meni jo. Hameen jälkeen lähdin tekemään valkeaa aluspaitaa. Paita ei sinänsä ollut mikään vaikea tehdä, haastavin osa oli saada kaulaus oikean kokoiseksi, koska  siitä meinasi tulla aivan liian korkea ja se näytti aivan papinkalukselta XD


Cosplay hacks jos ompelet jotain kangasta, missä näkyy nuppineulan jäljet.

Alkuperäinen suunnitelmani oli liimata Gutermann-liimalla saumat nätisti auki, mutta kiiltokangas ei kestänyt sitä.
Kangasvalintani hanskoihin oli hieman huono, koska se alkoi hieman murenemaan pitkin tapahtumaa.

Siin se merkki on perkule!
Kravaatissa halusin haastaa hieman itseäni ja tein oikean, solmittavan kravaatin enkä kuminauhalla kiinnitettävää "feikkikravaattia". Mustat kuviot puvun kravaatissa sekä valkeassa paidassa tuottivat todella pään vaivaa! En ollut koskaan tehnyt vielä mitään vastaavaa ja ja lopulta päädyin tekemään ne pienellä tussilla. Harjoittelin kuvioita aluksi paperille ja lopulta piirsin ne suoraan kankaalle.

Kirigirin kenkien suhteen päädyin ostamaan kirpputorilta tuikitavalliset talvisaappaat (joka oli virhe, koska saappaat olivat valtavan hiostavat, aivan kuin olisi ollut saunat jalassa) ja käytin niitä saapaita pohjakenkinä tukemaan shoecoveria.  Kiiltokangas oli liian ohutta,  etten olisi saanut muuten kunnollisia kenkiä.
Kuvaa Kirigirin paidasta sekä melkein valmiista takista. Viimeisessä kuvassa Meliodaksen buutsit.
Ja sitten päästäänkin Traconin toiseen pukuuni eli Meliodakseen! Eräs koulukaverini yläasteella suositeli minua katsomaan Nanatsu no Taizain ja jäin heti koukkuun. Maratoonasin animen muutamassa päivässä ja heti sen jälkeen pakko siirtyä mangan puolelle!(Jos luet sarjaa niin tule ihmeessä puhumaan :3333) 
Suosikkihahmokseni valikoitui jo ensimmäisten jaksojen aikana itse päähenkilö  Meliodas, joka on hieman pervo sekä kepposteleva luonteeltaan, mutta sisimmässään todella välittävä henkilö. Mietin jo sarjan aikana hahmon crossaamista, mutta minulla oli jo tämän vuoden conit täynnä joten asun tekeminen olisi pitänyt jäädä ensi vuodelle. Kappas kummaa kuinka kävikään...

Puvun teossa itsessään ei ollut mitään suurempia ongelmia, mutta haastavin osuus oli ehdottomasti Dragon handle, eli miekka.
1. Kaavat miekkaan
2. Kaksi osaa, joiden avulla miekkaan saatiin vähän pintaa
3. Ruuvit laitettu
4. Kuvaa sivulta 
5. Terän kiinnitys tapahtui niin, että teräosaan ja "lohikäärmeosaan" tehtiin kolot ja niiden sisään laitettiin metalli tikut sekä liimaa.
6. Osia  tehty muovista
7. Pienoishiomakoneella viillot miekkaan
8.Spraymaalia pintaan
9.Huotra
10. Jos olisimme liimanneet kaksi vaneripalaa yhteen, huotrasta oli tullut  liian paksu. Iskä onneksi keksi laittaa paksua nahkaa huotran toiselle puolelle, joka toi tarvittavaa joustavuutta ja estää miekan tippumisen huotrasta.
11.Valmiis!!!

Käytin vahingossa jotain iskän superkallista traktorin pintamaalia  kahvan vihreään osaan ;A;
Tracon 8-10.9.2017

Majoituimme tapahtuman ajan kavereidemme luona ja jakaannuimme kahteen porukkaan: Minä majoituin Megun kanssa Henen luona ja Elluuhh oli LeipuriHiivan kanssa Arbitorin luona. Olimme jo Henen luona viime vuoden Tampere Kupliissa ja me sovimme, että tulisimme uudestaan Traconissa. Perjantaina teimme illalla vohveleita conin aloitukseksi :3

Itse tapahtuma oli hyvin samanlainen, kuin aikaisempinakin vuosina. Desucon oli tosin päättänyt siunata tapahtumaa säätiedotuksellaan ja lähes koko tapahtuman ajan ripsi enemmän tai vähemmän vettä. Conin yleisilme ja tiedotus olivat kunnossa, kuten myös vesipisteiden täyttö. Välillä vessat, taidekuja ja ykköskerros olivat ruuhkaisia, mutta se ei hirveästi haitannut. Coni meni mielestäni järjestelyiden puolesta todella hyvin. Tapahtumassa vilisi hurjasti tuttuja, eikä aika riittänyt mitenkään kaikkien kavereiden moikkaamiseen;_;

Cosplaykisoista pidimme paljon, sillä esitykset olivat hyviä ja palkinnot menivät oikeisiin osoitteisiin.
-Pret-Ty

Extra: Kävimme Megun kanssa kuvaamassa Meliodasta eräässä kahvilassa Traconin jälkeen :3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan vain!