Me

tiistai 30. tammikuuta 2018

Desucon Frostbite 2018 - Uudet asut ja uudet kujeet

Talviset terveiset Frostista! Tässäpä vielä samat tutut turinat conin ajankohdasta ja paikasta eli Desucon Frostbite pidettiin 26-29.2.2018 Lahden Sibeliustalolla. Mutta mikä tärkeintä minä, Elluuhh, menetin "Frostineitsyyneni" ja menin ensimmäistä kertaa kurkaamaan K-18 conin meininkiä. Tarkoitan termillä siis sitä, että vaikka olen ollut täysi-ikäinen jo tovin tai kaksi, kuitenkaan en ollut ennen käynyt yli-ikäisille tarkoitettussa tapahtumassa. No kuinka tapahtuma sitten erosi kaikille avoimesta tapahtumasta? Ensinnäkin conipaikka oli todella siisti. Roskat olivat roskissa ja yleinen tunnelma oli rauhallisempi. Kawaii-junat ja pockypiirit loistivat poissaolollaan. Kuitenkin poissaolollan loistivat myös cossaajat. Mielestäni tapahtumassa oli nimittäin vähemmän cosplaypukuilijoita, kuin kaikille avoimessa tapahtumassa. Myöskään kävijöiden kypsyysasteesta en ollut kovinkaan vakuuttunut, sillä heti coniin saavuttuani pukkarissa kuului vitutusvirsiä ja larppaajaäijät mönkivät pitkin lattioita...No onneksi porukka kuitenkin pääosin käyttäytyi hyvin.
Halusin tähän väliin jonkun kuvan, joten länttäsin tämän,
Megu oli koko lauantain kiireinen cossikisajuttujen kanssa,  hikisesti hän ehti ottamaan edes selfien kanssani.

En ollut tapahtumassa perjantaina ollenkaan, sillä ajelin coniin vasta lauantaiaamuna. En meinannut saada unta, sillä jostakin syystä minua jännitti kamalasti. Minun täytyi selviytyä tuntemattomalla paikkakunnalla coniin ja hotelliin ihan yksin, mutta onneksi Megu sattui kuitenkin olemaan Sipsinekun kanssa samassa hotellissa kanssani. Majoitukseni oli Kauppahotelli Grandissa, joka oli muutaman kilometrin päässä conpaikalta. Palvelu ja aamiainen olivat hyviä, mutta huoneeni ikkuna veti ikävästi ja aamulla heräsin kylmyyteen;_O
Huone ajoi asiansa ihan ok. 

Lauantai:
Olen ollut jonkin aikaa pienellä cosplaytauolla, mutta Frostbitea varten sain aikaiseksi kaksi uutta pukua! Lauantaina minulla oli päälläni Love Livestä tuttu Eli Ayase (Christmas unidolized versio), jolle annoin lempinimen enkeli Eli. Ei enää pitäisi cossata läpälöpöstä, mutta jotenkin se aina hiipii suunnitelmiin hmm...
Enkeli Eli
Eliä oli oikeastaan ihan mukava väsäillä hiljalleen ja kokonaisuudessaan sen tekemiseen meni noin puoli vuotta. Ehdottomasti vaikein osa asussa oli pitkän viitan lumihiutalekuvio. Toteutin sen silittämällä organzaan tukikangasta ja leikkaamalla useita kymmeniä pyöreitä pitsikuvioita. Liimasin koristeiksi lumihiutaleita ja timantteja. Olen yllättävän tyytyväinen asuun ja se oli myös mukava päällä, vaikka pitkän viitan kanssa olikin hieman vaikea elää.
Valmis koristelu

Se pakollinen peiliself...Äääh vanha vitsi jo.
Lauantai meni melkein kokonaan hengaillessa, mutta kerrankin ehdin oikeasti sosialisoitua kunnolla. Oli mukava moikkailla Chirua, Pincyuuta, Eisyä, 0sakoa ja myös monia muita^^ Erityisesti oli mukava tutustua Sipsinekkuun, joka ystävällisesti tarjosi minulle laastareita ja lahjoitti jopa läpälöpöjulisteen aaaa kiitos??;_; Monet tulivat ottamaan minusta kuvia ja olin iloinen, että asustani pidettiin. :> Jotenkin en ajatellut sen olevan kovinkaan kummoinen asu.

Illemmalla kävimme syömistä purilaiskuninkaasta ja kävin pikaisesti tsekkaamassa iltabileiden meiningin. Ilmainen narikka ja korvatulpat olivat luksusta! Paikka oli tupaten täynnä, mutta meno oli hyvä. Lähdin bileistä ajoissa silittämään Sonian asua seuraavaa päivää varten. Hotellin silityspaikka oli käytävällä ja kuuntelin silittäessäni maukkaita juoruja viereisestä huoneesta. Höhöö olenpas kamala!

Minulle sanottiin bileiden olevan kolmiomestassa, mutta en ajatellut sen olevan ihan näin...Kolmiomainen.
 Paikan nimi oli joku mössö sössö, en oikeasti muista mikäXDD
Sunnuntai: 
Jos kuvittelitte tämän olevan helppo ja yksinkertainen asu, olette väärässä.

Sonian Nevermindin (Danganronpa 2) oli ajatus valmistua Traconiin, mutta asun kanssa oli paljon ongelmia mm. sopivan kankaan löytymisen kanssa. En oikeasti vieläkään tiedä minkävärinen Sonian mekko oikeasti on. Hetken mietittyäni tajusin, että oikeastaan melkein jokaisessa asun osan tekemisessä ilmeni yhtä tai toista ongelmaa: Sopivaa sinistä timanttia ja rannekorua oli vaikea löytyää, tilaamani kengät olivat koon liian pienet, mekon ja rusetin kuviot menivät uusiksi ja peruukki oli jo saapuessaan supertakkuinen. Huoooh, tämän piti olla helppo asu?!?!? Mitäs menin aliarvioimaan, oma vika.
 Team Puurosipsimagnet meidokahvilassa.
Kävimme sunnuntaina kurkkaamassa myös meidokahvilan. Koristeluun oli nähty vaivaa, mutta kahvila oli hieman liian ahdas. Palvelu oli ystävällistä ja minttusuklaamousse erittäin hyvää! OMNOM! Alla kuvia Soniasta.
c)megurinemagnet
c)megurinemagnet
Kuva: Sipsinekku
Muokkaus: megurinemagnet

Yleisesti Frostista jäi erittäin hyvä fiilis. Molempia hahmoja oli mukava pukuilla, eikä minulla ole yleisesti  tapahtumasta  mitään erityistä moitittavaa. Tykkäsin eritoten siitä, että cosplaykisa alkoi aikataulun mukaan, eikä teknisiä ongelmia tullut. Sellaista menoa tällä kertaa.

Ai missäkö Pret-Ty oli? Hän on vielä liian nuori tälläiseen eliittiyksilöiden tapahtumaan, joten hän vietti mukavaa viikonloppua kavereidensa kanssa ^^

Bai bai tältä keväältä! En ole valitettavasti tulossa Yukiconiin tai Umiconiin, koska säästän Japanin matkaa varten. Kesällä nähdään coneissa seuraavan kerran!

-Elluuhh


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan vain!