Me

perjantai 21. heinäkuuta 2017

Animecon 2017 - Verta, hikeä ja kyyneleitä

Morjens! Sitä on taas yhdestä conista sevitty ja kai sitä pitäisi alkaa jotakin kirjoittamaan. Noh... Animecon palasi juurilleen hikiseen Musiikkikeskukseen Kuopioon ja se järjestettiin 16-17.7.2017. Kyseessä oli ensimmäinen yritysvoimin Suomessa järjestettävä con ja siitä syntyi ennen tapahtumaa paljon närää, sillä lippujen hinnat olivat nousseet huimasti 35:een euroon! Lisäksi Animecon ilmoitti lippujen hinnaksi ovella olevan 40 euroa, mutta poisti edeltävällä viikolla kaiken todistusaineiston (twiitit yms.) asiasta? Mielestäni tapahtuma ei todellakaan ollut hintansa veroinen ja monissa perusjutuissa oli parantamisen varaa. Esimerkiksi naistenvessasta oli paperi loppu, ohjelmalehtisessä oli useita puutteita ja cossikisan paikkalipuissa ei ollut ollenkaan rivinumeroita. Voin myöntää, että paikkojen löytäminen puolitäydessä salissa oli yksi seikkailu. Kaiken kukkuraksi conpaikalla oli pystyssä rakennustelineitä, joka osaltaan söi tapahtuman tunnelmaa.

Työkiireiden takia päätin kierrättää tapahtumassa vanhoja asujani eli Kawaconista tuttua Yukaa ja  sunnuntaina käytin vuoden vanhaa Rin Tohsakaa, eli Tossukkaa:3 Yukan peruukki joutui pesuun ja selvitykseen ennen conia. Pitkät peruukit ovat kyllä yhtä tuskaa, sillä vaikka kuinka rakkaudella yritin varjella saparoita takuilta, ne menivät ihan sotkuun. Tossukan peruukki puolestaan on yksi suosikeistani, sillä se on ihanan tuuhea ja helppo selvittää.
Peruukin pesussa uitan saparoita hoitoainetta sisältävässä vedessä, huhtelen ja kuivaan ne taputellen pyyhkeellä. Seuraavaksi sivelen hiusöljyä/ silikonipohjaista suihketta ja alan harjaamaan latvoista alkaen. Kun saan suurimmat takut selvitettyä, laitan saparot riippumaan (kuten kuvassa näkyy) ja annan niiden kuivua. Laitan suoristussuihketta ja suiristan kuituja pienimmällä mahdollisella lämmöllä, joka on omassa raudassani 150 astetta. Suoristus auttaa takkujen selvittämisessä ja tekee kuidusta sileän ja uuden näköisen.
Lauantai

Heti päästyämme conpaikalle, Pret-tyä odotti ikävä yllätys, sillä hänelle ei oltu tulostettu ollenkaan badgea. Jostakin syystä cosplayvänkärit eivät olleet koskaan päätyneet  viralliselle vänkärilistalle. Hänelle siis annettiin badge itse kirjoitettavaksi, eikä hän myöskään saanut luvattua työvoimapaitaa.
Pitäkää coninne, pitäkää badgenne, pitäkää paitanne saakeli!
Pret-tyllä oli suunnitelmana laittaa Azusa Miuran Smoky Drill- asu, jota hän on väsäillyt koko kevään ja sai sen myös lopulta valmiiksi ennen conia. Lauantaina päätimme ottaa cossit mukaan ja tälläytyä ensimmäistä kertaa pukkarissa. Koska musari on jo ennestään tuttu, löysimme helposti pohjakerrokseen. Pret-Tyllä oli kuitenkin ragekohtaus vaikeuksia Azusan asun kanssa, joten hän päätti olla molempina päivänä Heidi. Heidin asun olisi pitänyt valmistua jo syksyllä, mutta asu jäi mielenkiinnon puutteen vuoksi roikkumaan. Asuvalinta oli siinä mielessä hyvä, sillä Pret-Ty oli päässyt töihin cosplayvänkäriksi ja asu oli mukava  ja helppo päällä. Alla upeita Pixeffect Photographyn ottamia ja muokkaamia kuvia. Tuhannet kiitokset kuvista!Aamulla meillä oli todella tylsää ja myyntipöytäsali oli ihan täpötäynnä sakkia. Iltapäivällä tapahtui myös ikävä tapaturma, kun yläkerroksesta putosi muovinen aselipas erään conikävijän päähän ja hänen päälakensa aukesi. Verta roiskui lattialle ja kahvilan työntekijä meni pian viemään henkilöä ensiapuun. Toivottavasti mitään vakavampia vammoja ei tullut:< Kävimme illemmalla nappaamassa muutamia kuvia Heidistä läheisessä puistossa, jossa muutama conikävijä oli nauttimassa aurinkoisesta säästä kaljan seurassa. Köh. Raittiina vesillä, amiraali.
Myyntipöytäsalissa ollaan kuin sillit purkissa
Kävin kuuntelemassa iltapäivällä "Kermakakkujen 101: Isot helmat ja karu todellisuus"-luentoa, mutta ohjelma oli kiireessä hutaistu ja antoi kurjan kuvan mekkojen teosta. Jaksoin kuunnella ensimmäiset 20 minuuttia, kunnes päätin lähteä kesken kaiken pois. Harmittaa, sillä käyn aika harvoin kuuntelemassa muutenkaan luentoja, joten pettymys oli suuri. Iltabileisiin en todellakaan jaksanut jäädä, sillä väsymys ja päänsärky iskivät illalla. Onneksi kotiin ei ollut kuin n. tunnin matka ja Pre-Tyn leipoma kakku odotti syöjiään jääkaapissa <3

Sunnuntai
Nopea selfie sunnuntailta
Subin vessa on paras paikka.
Ja mukana tietenkin Megu, joka oli ihanin Mimi <3
  Pret-Ty päätti viettää ensimmäisen yönsä uudella kämpällään Kuopiossa, sillä sunnuntaiaamuna cosplaymamman hommissa piti olla jo klo. 8:00. Ensimmäisenä mammoille jaettiin hommat ja Pret-Tylle osui lavanakki. Hänen hommansa oli siis kuljettaa kisaajien proppeja lavalle ja sieltä pois. Kisaajat kävivät harjoittelemassa tuomarointiensa jälkeen ja he opettivat mammoille tavaroiden paikat ja valomiehille ajoitukset. Homma oli yllättävän raskasta, sillä taukoja ei paljoa ollut ja seisomista tuli paljon. Propit eivät sinänsä olleet painavia, mutta niiden kanssa piti olla varovainen ettei pienimmätkään osat (kuten shakkinappulat) putoa. Pret-Tyllä ei ollut paljoakaan aikaa tutustua kisaajiin, mutta yleisesti mammailu oli mukavaa. Kiitokset myös Ilonalle ja Lainaspawnille hienoista mammahatuista:>
Epic mammatötterö XD
Mammailun jälkeen Pret-Ty väsähti täysin ja meni torkuille kämpilleen ja silläaikaa minä ja Megu höpöttelimme random conittajien kanssa umet ja lammet. Halusimme nimittäin jäädä kuuntelemaan päättäreitä, sillä Animeconin kohtalo kiinnosti. No Animeconin kohtaloa emme saaneet kuulla, mutta mitä sen sijaan mitä saimme: Lassin rämpsyttelemässä henkisiä henkseleitään ja myös uuden conpaljastuksen? Umicon Turussa helmikuussa, jonka kunniavieraaksi tulee Suomessa tunnettu shoujo-mangaka (supitin tässä välissä Megulle, että ei juma olisko Tanemura?) joka ON ARINA TANEMURA!!! AAAAAA! Huusimme Megun kanssa kurkkumme käheiksi kuultuamme kunniavierasjulkistuksen... Animecon meni uskomattoman nopeasti, mutta loppujen lopuksi jäi vähän "nääh" tunnelmat, muutos ihanalta Pavilijongilta kämäiselle Musarille oli paha paikka. Ainiin ja Pret-Tyn loppuarvio tapahtumasta on huikeat 2/5 :_DD Että sellaista.
Minulla on pomppufiilis!
2/5
T: Pret-Ty
Seuraava conimme on Tracon, jonne ajattelimme väsätä Danganronpa cossit:> Nähdään siellä ^^
-ElluuhhEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan vain!