Me

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Wakamonocon 2016- hengailuconi nuokkarilla

Heippa hei kaikille! Eli Pret-Ty tässä ja nyt olisi junassa aikaa sitten kirjoitella fiiliksiä ja tarinoita Wakamonoconista! ^^

Wakamonocon oli siis ensimmäistä kertaa pidettävä anime- ja mangatapahtuma Lahdessa Nuorisotalolla 26-27.11.2016. Tapahtuma järjestettiin, koska kaikki Desuconit ovat nykyään K-18 ja nuoremmille conkävijöille ei ollut mitään tapahtumaa. Noin puoli vuotta sitten meidät kutsuttiin tapahtumaan kunniavieraiksi, ja kutsu tuli aivan puskista, sillä emme ole todellakaan mitenkään huipputunnettuja tai taitavia cossaajia.

Conin mainoskuva
Minun matkani alkoi perjantaina linja-autolla ja loppumatkan kuljin junalla Joensuusta Lappeenrantaan, jossa Elluuhh odotti. Seuraavana päivänä jatkoimme Lahteen ja myöhästyimme, koska minä meikkasin liian pitkään ajokeli oli todella huono!
Hovikuski LeipuriHiiva ajaa jay!

 Conpaikalle päästyämme vetäisimme AKB0048 Kojiharun ja Acchanin nopeasti niskaan ja kiiruhdimme tuomaroimaan cosplaykisaa. Tuomarointi oli mukava kokemus ja oli jännää, kun kerrankin saa ihan luvan kanssa arvioida toisten asuja :DD Meille oli varattu todella vähän aikaa ja juuri ja juuri ehdimme päättää voittajat. Kisassa oli kuusi kilpailijaa, joista valitsimme yhden voittajan, sekä kaksi kunniamaininnan saajaa. Vaikka kisaajia oli myös pareina, jokainen tuomaroitiin yksilönä.
Tuomareiden esittäytyminen
Kaikki kisaajat

Sivuilla kunniamaininnan saaneet ja keskellä voittaja Rollingay.
Kisan jälkeen oli piakkoin meidän kunniavierasohjelmamme "Cosplayta aloittelijoille" vuoro ja meillä oli hieman perhosia vatsassa, koska emme olleet ehtineet käydä sitä ennakkoon kokonaan läpi. Puheohjelmien pitäminen ei ole myöskään kummankaan vahvuusalue, mutta uskon esityksemme menneen ihan hyvin. Ohjelmamme kanssa kävi tosin pieni kämmi, sillä osa diaesityksemme kuvista eivät jostakin syystä näkyneet ollenkaan?! Toivottavasti siitä oli edes jotakin hyötyä aloitteleville cosplayharrastajille...😶
Kun Elluuhh selittää mitä cosplayharrastaminen on
Greenroomissa oli molempina päivinä lämmin ruoka, mehua ja leipää, jonka ansiosta tuli syötyä kerrankin tarpeeksi, sillä coneissa usein unohtuu  syödä. Tapahtumassa oli onneksi pelihuone jossa tulikin oltua tavallista enemmän tanssipelin ja lautapelien ääressä. Karaoken surkeasta biisivalikoimassa ei ollut hirveästi kehumista, ja huoneessa soi koko ajan Yuri on Icesta tuttu History maker. Sunnuntaina kaikki rytmipelit oli tosin viety pois ja jäljelle jäivät ainoastaan lautapelit.
Lautapelejä tuli sitten pelailtua conissa ennätysmäärä

Twister oli kävijöiden suosiossa
Illalla olimme todella väsyneitä ja saimme tietää majoituksestamme vasta perjantaina eli yövyimme pääjärjestäjän veljen tyhjällä kämpällä. Toiset kunniavieraat olivat jo saapuneet sinne tullessamme asunnolle, mutta lopulta he lähtivät hotelliin huonon sisäilman takia. Me päätimme jäädä, koska onhan ilmainen majoitus aina ilmainen, mutta sitten huomasimme, että meillä ei ollut kuin yksi peitto ja 2 tyynyä kolmeen pekkaan. No minä käytin cossia ja vaatteita tyynynä ja toppatakkeja peittona :"DDD Oli silti aika kylmä...
Conimajoitus be like
No seuraavana päivänä heräsimme nenät tukkoisina ja minä meinasin jo luovuttaa cossini kanssa, kun olin unohtanut pinnit kotiin ja tarvitsin niitä kipeästi Snow Halation Nicossa. Lopulta hain kaupasta lisää pinnejä ja laitoin asun niskaan. Elluuhh teki depyyttinsä Klaaralla elokuvasta Heidi.  Nuorisotalolle päästyämme kuulimme jonkun ihmettelevän sitä, että olimme pukeutuneet cosplay-asuihin. Jotenkin tuntui todella huvittavalta kuulla sellaista conissa. Sunnuntaina pukuilijoita oli todellakin vain pienen pieni osa kävijöistä. Aamulla kävimme kuuntelemassa Proppiluennon sekä Panthers Tear Forgen panssareista kertovan luennon. Molemmat olivat todella hyviä ja tuli opittua paljon uutta. Loppupäivä menikin uusien tuttavuuksien kanssa lörpätellessä^^
Klaara
Tässä myös nopeasti otettu kokokuva, kiitos Megulle taas kenkien lainasta!

Oma arvioni Wakamonoconista on 2/5. Conin yleinen tunnelma oli hyvä, vaikka tapahtuma olikin pieni. Ohjelma ei kuitenkaan ollut pääsylipun  hinnan (16,50 e) veroista, eikä se tarjonnut juuri mitään vähänkään kokeneemmille conikävijöille. Jostakin syystä ohjelma oli myös hyvin hyvin cosplaypainoitteista (lähes puolet ohjelmista koski cosplayta). Omia juomia ei saanut tuoda lainkaan conipaikalle ja laukut tarkistettiin ovilla. Tämä lienee ollut nuorisotalon oma sääntö, mutta se tuntui vähän oudolta. Conipaikka kuitenkin pysyi siistinä, emmekä huomanneet myöskään mitään vakavia järjestysvirheitä.
Yleiskuvaa

 Tapahtuman nettisivut ja mainostus olivat kuitenkin ihan pielessä. Sivulla oli lukemattoman paljon kirjoitusvirheitä, ja puhekielisyys virallisissa teksteissä pisti todella pahasti silmään. Wakamonoconin sivu oli myös epäselvä, sillä tapahtuman osoitetta, ohjelmakarttaa ja cosplaykisaan ilmoittautumista oli vaikea löytää. Ihmettelimme myös maskottia, koska se oli yksinkertaisesti ruma ja pitelee kädessään haulikkoa.
Tapahtuma toimi todennäköisesti ensisijaisen kävijäkuntansa mielestä hyvin, sillä nuorilla näytti olevan hauskaa. Tanssipiirit pyörivät, tosin eivät enää Caramelldanssenin tahtiin. Nurkista kuului aasialaista musiikkia ja nuoret halailivat ja juoksivat ympäriinsä. Luultavasti viime viikolla ollut pääsymaksuton Kumakumacon söi osaltaan Wakamonoconin kävijämäärää. Olisi hienoa, jos pikkuconit tekisivät yhteistyötä ja loisivat yhdessä laadukkaan tapahtuman, jossa on myös kokeneemmille konkareille nähtävää.
Se pakollinen peiliselfie
Bonus:
"Sauvan sisällä on styrox-sydän."

Nähdään seuraavaksi Yukiconissa!
-Pret-Ty🌸


1 kommentti:

  1. Miusta tuntuu että Kumakumaconin vaikutus Wakamonoconin kävijämäärään oli plusmiinusnolla, koska Kumakumacon oli tehnyt ennen tapahtumaa yhteistyötä Wakamonoconin kanssa ja molemmat olivat mainostaneet facesivuilla toistensa tapahtumia + Wakamonocon sai yhdistyspöydän Kumakumaconista, jossa heillä oli mahdollisuus mainostaa omaa tapahtumaa ja myydä sinne pääsylippuja. Kumakumacon myös lähti rakentamaan omaa ohjelmaansa niin, ettei se ollut liian samankaltainen Wakamonoconin ohjelman kanssa. Kumakumaconissa kuitenkin oli lähinnä Kouvolalaisia ja heidän muualla asuvia kavereitaan + lähiseuduilla asuvia ja osa tästäkin porukasta meni molempiin coneihin. Kuulin kuitenkin huhuja et ens vuoden Wakamonoconia oli suunniteltu syksyn sijaan keväälle, jolloin noi tapahtumat ei ois niin lähellä toisiaan... Kumakumaconin kuiteskaan ei ollut tarkoitus edes yrittää kilpailla Wakamonoconin kanssa, joten tämän takia yritettiin omilla toimilla vaikuttaa siihen, että Kumakumacon ei veisi kävijöitä Wakamonoconilta, koska pääsymaksuttomuus kieltämättä on tosi merkittävä kilpailuetu, mutta nuorisotyö halusi järjestää täysin pääsymaksuttoman tapahtuman + lipunmyyntituloille ei ollut tarvetta ja niistä olisi tullut vain lisätyötä, johon meillä ei ollut resursseja sillä aikataululla. Mut miusta kyl näytti siltä, että Kumakumacon ja Wakamonocon ei olleet hirveesti päässeet syömään toisiaan, koska Kumakumaconiin tuli ensisijasesti Kouvolalaisia nuoria ja Wakamonoconiin Lahtelaisia nuoria. Wakamonoconissa oli luultavasti yhteensä enemmän kävijöitä kuin Kumakumaconissa, mutta koska tilat oli isommat, kävijämäärä näytti pienemmältä. Kumakumacon näytti siltä, että porukkaa oli juuri sopivasti (*cough* saliohjelmissa tosin melkein liikaa kyseiseen tilaan) koska tilat olivat aika pienet. Pokemonjahti ja murhamysteeri vaikutti olevan ihan hyvin toteutettuja, vaikka annoin niihin pelkästään perusidean/karkeat ohjeet miten ne voi järjestää (murhamysteeriin myös aiemmin vetämäni pelin kässärin malliksi) ja kävijät osallistuivat niihin. Impro-ohjelma olisi voinut olla hieman paremmin vedetty ja tarinat valmiiksi ohjelmanpitäjillä, mutta yleisö näytti silti lähtevän mukaan ja nauttivan siitä, joten se loppujen lopuksi palveli tehtävänsä. Olin siis antanut Wakamonoconille käyttöön ohjelmaideoita ja en niitä samoja edes ehdottanut Kumakumaconille, koska halusin, että Kumakumaconissa ei ole samankaltaista "erikois"ohjelmaa kuin Wakamonoconissa.

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan vain!