Me

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Peruukin värjäyskö vaikeaa?

Terveppä terve! Tässä on kyllä tullut lähiaikoina kirjoiteltua paljon blogiin ^^ No otsikostakin voi jo arvata mitä tänään pilvisenä päivänä kokeilin.
Alkuvuodesta löysin aivan mahtavan shoujo sarjan Akastuki no Yonan ja ihastuin heti sen päähenkilöön prinsessa Yonaan. Sarjan musiikit käyvät siihen ja hahmot ovat kivoja. Suosittelen myös lukemaan sen alkuperäis mangaa, koska Kuzanaki Mizuholla on erittäin kaunis piirtojälki. Tilasinpa sitten Yonaan peruukin Cosplaykirpputorilta ja kun sitten avasin peruukin pussin väri oli aivan liian lila ja kävi paljon paremmin vaikka League of Legendsin Annieen. Ensin päätin asian olla ja tyytyä siihen, mutta sitten Elluuhh ehdotti, että voisin kokeilla peruukin värjäystä ja en kyllä nyt kadu yhtään,että kokeilin.
Anime versio.

Manga versio
Katsoin ensin vähän kommentteja ja blogipostauksia peruukin värjäyksestä ja päätin, että kokeilisin Copiceilla. Mutta Kuopion Askartelukulmassa ei ollut punaista Copic täyttöpulloa joten siellä ehdotettiin Liquitex ink maalia ja ajattelinpa kokeilla sitten sitä.
Värjäyksessä meni koko pullo.
Ensimmäisenä kannattaa muistaa ottaa kunnon suojavälineet kuten joku essu ja hanskat jne. Annan myös vinkkinä sen, että suojatkaa peruukkipääkin jollain vaikka pakastepussilta niin vältytte uuden ostolta XD Monet ovat tehneet peruukin värjäyksen jossain pesuhuoneessa ja vessassa, mutta minä tein ulkona jo ihan suosiolla, ettei sisälle tulisi hirveät hajut maalista, mutta Liquitex maali ei haise pahalle toisin kuin Copic joka suorastaan lemuaa. Käytin värjäyksessä ihan suihkepulloa ja tiheää kampaa jotta väri menisi tasaisesti ja kuivasin sitten vanhalla hiustenkuivaajalla.
Tuossa näkyy hieman vanhaa peruukin väriä, mutta sisävalo hieman tummentaa.
Maalia kaadoin vaan suoraan suihkepulloon ja laimensin sitä hieman vedellä. En siis käyttänyt mitään sinoolia tai muuta tärpättiä ja väri pysyy erittäin hyvin. Väriä laitoin kerroksittain ja välillä kuivasin.
Ensimmäisessä kerroksessa näkyy aika paljon raitoja

Toisessa kerroksessa alkoi olla jo päältä hyvä, mutta kuitujen alta hieman lila vielä.
Suurimpana ongelmana oli varmaan se, että värin saisi tasaisesti myös kuitujen alle. Tietystihän sinne jäi niitä pieniä kohtia missä kuidut ovat hieman liloja, mutta loppujen lopuksi peruukin värjäys oli helppoa ja mukavaa hommaa. Lopuksi vielä laitoin hieman LuxeOilia(tai mikä tahansa muu hiusöljy ajaa saman asian) peruukkiin jotta se kiiltäisi hieman. Tässä vielä hieman kuvia valmiista peruukista eri valoissa.
Ulkona 

Jäänsinisessä valossa.

Keltaisessa valossa.
Peruukkiin olen nyt erittäin tyytyväinen ja pitää varmaan jatkaa Yonan asuakin jonka laitan Kosuconin lauantaina joten jos haluatte nähdä hieman miltä peruukki näyttää livenä nii tulkaa vaa tervehtimään :3
Pret-Ty

6 kommenttia:

 1. Lähteekö tuosta väriä?

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos tästä!
  Itse haluun kans kokeilla peruukin värjäämistä joskus! Tosiaan en löydä niitä Copic täytepulloja mistään ja olen miettinyt mitä muuta vois käyttää sen tilalle, joten hyvä että teit tän postauksen niin sain vähän vaihtoehtoja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan^^

   Poista
 3. Mites kuitujen kävi prosessissa? Kovettuivatko ja lisääntyikö/vähenikö kiilto? Itse puntaroin Sinolin hankkimisen kanssa, olisi niin hienoa jos sitä ei tarvitsisi värjäämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuidut tulivat hieman tukevammiksi ja ne eivät kiillä älyttömästi, mutta hiusöljy edesauttoi.

   Poista

Kommenttia tulemaan vain!